28 Ιαν 2015

Νέα Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

 Οι εκλογές τελειώσανε, ο Σύριζα βγήκε πρώτο κόμμα, σχεδόν αυτοδύναμο, οι ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου συγκυβέρνηση και το πολιτικό τοπίο πλέων άλλαξε.

 Ξεκολλήσαμε επιτέλους από τον δικομματισμό, το μόνο καλό που μέχρι στιγμής έβγαλε η κάλπη κατά την άποψή μου. Υπάρχουν ακόμη βέβαια μερικοί ψηφοφόροι που εμμένουν στα παλαιά τετριμμένα και σαβουροκουβαδιασμένα κόμματα για Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ και το νέο μόρφωμα του Γ.Α.Π. το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ο λόγος που παραλίγο να μπει στην βουλή.

 Πρώτη φορά κυβέρνηση της αριστεράς η οποία περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα κάνει για τον τόπο και αν οι προεκλογικές εξαγγελίες θα υλοποιηθούν και η αλλαγή της πολιτικής θα μεταφραστεί σε οικονομικό όφελος του λαού. Γιατί κακά τα ψέμματα όλοι περιμένουμε να δούμε καμία άσπρη μέρα και κανα ευρόπουλο στην τσέπη μας το οποίο ευθείς αμέσος σαν πιστοί καταναλωτές θα ξοδέψουμε, άλλος στο σούπερ μάρκετ να γεμίσει το ψυγείο που τόσο καιρό είναι γεμάτο με μπουκάλια νερό, άλλοι στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, να κλείσει κανένας διακανονισμός και άλλοι σε τσιμπούσια και κραιπάλες που από καιρό πριν έχουν σταματήσει και θέλουν να θυμηθούν τις παλιές καλές κι ένδοξες μέρες.

 Όσο για τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει, για το αν ο Αλέξης τα σκίσει "σε ένα άρθρο, με ένα νόμο" όπως καιρό πριν υποστήριζε. Ως γνωστόν όσοι είναι αντιπολίτευση φωνάζουν και διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και όταν αναλαμβάνουν εξουσία κι έρχονται στα πράγματα με το πρόσχημα της κατεστραμμένη χώρας που παρέλαβαν κάνουν χειρότερα από τους προηγούμενους.

 Όσον αφορά του υπεύθυνους που μας οδήγησαν στο "μαζί τα φάγαμε" ευχαρίστως θα τους έβλεπα με ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης πίσω από της φυλακής τα σίδερα τα οποία είναι για τους λεβέντες και τους μάγκες που καταφέρανε τόσο καιρό να μας ψεκάζουν, να μας έχουν σε καταστολή, να μας ξεζουμίζουν και εμείς σαν τα πρόβατα στη σφαγή να οδηγούμαστε στις κάλπες και να τους επιβραβεύουμαι  ανεβάζοντας ενίοτε τον ένα και ενίοτε τον έτερο στην πολυπόθητη κυβερνητική καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου.

 Ας ελπίσουμε ότι τα φανάρια και οι καφετέριες δεν θα γεμίσουν υποψήφιους νόμιμους λαθρομετανάστες να καθαρίζουν τα τζάμια και να γεμίζουν την αγορά με πειρατικά cd-dvd, και τα εργοτάξια με χαμηλά αμειβόμενους και εκμεταλλευόμενους εργάτες, και ημεδαπούς να γεμίζουν τις ουρές στον ΟΑΕΔ ελπίζοντας να βρουν καμία θέση εργασίας στα 5μηνα προγράμματα........ 



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου