13 Μαρ 2015

The Green Mile 1999

Το πράσινο μίλι

Παραγωγή: USA 1999
Διάρκεια: 189 λεπτά
Σκηνοθέτης:  Frank Darabont
Ηθοποιοί:  Tom Hanks (Paul Edgecomb)  Michael Clarke Duncan (John Coffey)  David Morse (Brutus Brutal Howell)  James Cromwell (Warden Hal Moores)

Το Πράσινο Μίλι (αγγλικά: The Green Mile) είναι αμερικανική δραματική ταινία φαντασίας, παραγωγής 1999, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φρανκ Ντάραμποντ. Αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 10 Δεκεμβρίου 1999. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με 286,8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως. Έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Β' Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Με προϋπολογισμό 60.000.000 δολάρια, η ταινία Το Πράσινο Μίλι έκανε άνοιγμα τριημέρου στη 2η θέση με 18 εκατομμύρια δολάρια. Στο αμερικανικό box office οι συνολικές εισπράξεις άγγιξαν τα 136,8 εκατομμύρια δολάρια και στον υπόλοιπο κόσμο συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια. Παγκοσμίως απέφερε 286,8 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως.

Υπόθεση:
Την ιστορία μας διηγείται σε μορφή "flashback" ο ήδη τρόφιμος γηροκομείου Paul Edgecomb, και ανατρέχει στο 1935. Εκεί ήταν ο υπεύθυνος της πτέρυγας Ε σε ένα κατάστημα φυλακών, μαζί με άλλους 4 δεσμοφύλακες. Η πτέρυγα Ε ήταν το στάδιο προετοιμασίας των μελλοθάνατων πριν δοθεί η εντολή προς εκτέλεσή τους στην ηλεκτρική καρέκλα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του σαδιστή και θρασύδειλου δεσμοφύλακα Percy, όλα είναι υπό έλεγχο και κυλούν πολύ ήρεμα στο "Πράσινο Μίλι", το οποίο είναι ο σταθμός μετεπιβίβασης από αυτήν τη ζωή προς... Η άφιξη του τεραστίων διαστάσεων και αγαθού νέγρου John Coffey (όπως ο "Καφές", απλά με άλλη ορθογραφία) προβληματίζει τον Paul, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι έκανε τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε. Στην ιστορία σημαντικό ρόλο θα παίξουν η άφιξη ενός ακόμα μελλοθάνατου και η αποκάλυψη κάποιων "ικανοτήτων" του Coffey...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου