22 Φεβ 2015

Τι μέλει γενέσθαι ?

Το Eurogroup τελείωσε, η παράταση επετεύχθη και αναμένετε η συνέχεια ... μπλα ελλείμματα μπλα προϋπολογισμοί μπλα μπλα μπλα ... Ο απλός κόσμος δεν έχει ιδέα περί λογιστικής οικονομίας, χρηματιστηρίου, αύξηση πρωτογενούς πλεονάσματος, ΑΕΠ κλπ κλπ. είναι έννοιες για οικονομολόγους και τους κατέχοντες το αντικείμενο. Αυτό που ξέρει ο απλός πολίτης και ο νοικοκύρης, είναι να διαχειρίζεται τα λιγοστά του έσοδα και να τα βγάζει πέρα με τον οικογενειακό προϋπολογισμό σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας ζούμε.

Η κάλπη έβγαλε νέο αποτέλεσμα που το μόνο καλό κατά την γνώμη μου είναι ότι ξεκολλήσαμε από το δικομματισμό. Λόγια και παχυλές υποσχέσεις έχουμε χορτάσει και πλέον δεν μασάμε κουτόχορτο. Υπάρχει μία ελπίδα στα πρόσωπα του κόσμου μήπως και η νέα κυβέρνηση αλλάξει κάτι σε αυτόν τον ρημαγμένο τόπο προς το καλύτερο. Μήπως γεμίσει ο καυστήρας πετρέλαιο και ζεσταθεί το σπίτι, μήπως ανέβει ο μισθός άκουσον άκουσον στα 751 μικτά, μήπως ανατείλει μία ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας για ένα καλύτερο αύριο, τη στιγμή που μας ανάγκασαν να ζούμε και να κοιτάμε το σήμερα.

Τσίπρας και αριστερή φιλολαϊκή κυβέρνηση: Μην ξεχνάς τι έλεγες όσο ήσουν αντιπολίτευση και πριν τις εκλογές. Μην ξεχνάς το "εμείς είπαμε να πρωτοτυπήσουμε και να μην κάνουμε κολοτούμπες με το καλημέρα" (ή μήπως η πρωτοτυπία είναι στο καλήμερα και εσύ κάνεις κολοτούμπα στο καληνύχτα- δε λέω έχεις ένα δίκιο).

Κάποιος άραγε υπάρχει να αφουγκραστεί και να κάνει αυτό που θέλει ο κόσμος? Να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτήν την κατάσταση? Να ορθώσει ανάστημα και να διαφυλάξει τα εθνικά μας συμφέροντα? ή μήπως όλοι είναι μία από τα ίδια, απλά ο ένας φοράει γραβάτα και ο άλλος ζιβάγκο?

Το ξέρουμε ότι πάνω κάτω είστε όλοι ίδιοι, καρεκλοκένταυροι και ψοφάτε για εξουσία τεμπέληδες που δεν ιδρώσατε ποτέ για να βγάλετε το ψωμί σας, γιαυτό και εξάλλου ασχολείστε με την πολιτική. Γιαυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε τον μέσο Έλληνα και το πώς περνάει σήμερα, γιατί ον το ξέρατε ή αν βρισκόσασταν σε αυτήν τη θέση θα βάζατε τα κομματικά συμφέροντα στην άκρη και θα βρίσκατε λύση οριστική. Λύσεις υπάρχουν, το όλο ζήτημα που μας τυραννά είναι πολιτικό και όχι οικονομικό. Όλοι χρωστάνε σε όλους, λίγοι όμως έχουν το ρευστό και κάνουν κουμάντο...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου