12 Φεβ 2015

Το ζητούσαν και ήρθε νωρίς νωρίς

Πολλοί τους ήθελαν στον τελικό. Η κληρωτίδα όμως είχε όρεξη και επεφύλασσε ένα μεγάλο ζευγάρι από νωρίς. Τα δύο τελευταία μπαλάκια που έμειναν έκρυβαν μέσα τους τα ονόματα της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Έτσι το ήθελε η κλήρωση κι έτσι θα γίνει. Αντιμέτωποι στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μία αναμέτρηση που την ανέμεναν αρκετά οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Ίσως να ήρθε πιο νωρίς από όσο θα περίμεναν αλλά είναι πάντοτε καλοδεχούμενη αν κρίνουμε και από την κινητικότητα που υπάρχει στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού που προσδοκάται ότι θα καταλύσουν κάθε γωνιά του «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και αυτών της ΑΕΚ που από τώρα αναζητούν τρόπους για να προμηθευτούν ένα μαγικό χαρτάκι για τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ένας χρόνος χωρίς ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός ήταν αρκετός και αν δεν ήταν στη μέση και το κύπελλο θα περιμέναμε δύο χρόνια. Τέτοιου είδους παιχνίδια αναζητούν οι φίλαθλοι. Αγώνες που ανεβάζουν στα ύψη τη λίμπιντο, αγώνες που απαιτείται συντροφιά για να τους παρακολουθήσεις ανεξαρτήτως τι ομάδα υποστηρίζεις. Αγώνες που  μετράς τις μέρες, τις ώρες και τα λεπτά μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή. Αγώνες που θέλεις τη νίκη όχι μόνο επειδή είσαι κιτρινόμαυρος ή ερυθρόλευκος αλλά κι επειδή θέλεις όσο τίποτε άλλο να αρχίσεις την καζούρα στο φίλο σου που στο τέλος του αγώνα θα έχει τα μούτρα του στο πάτωμα και δεν θα μιλάει σε κανέναν.

Στην αποψινή αναμέτρηση ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από τον Ολυμπιακό. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με ρόστερ Champions League τίθεται αντιμέτωπος με την πρωτοπόρο του Νοτίου Ομίλου της Β’ Εθνικής ΑΕΚ. Οι μεν σχεδιασμένοι για πρωταθλητισμό στα εγχώρια και πορεία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και οι δε φτιαγμένοι για να εξασφαλίσουν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό και μόνο αρκεί για να δώσουμε σε κάποιον το πάνω χέρι στο ζευγάρι.
Οι Πειραιώτες σε όλες τις γραμμές διαθέτουν αναμφισβήτητα ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές συγκριτικά με την ΑΕΚ και με τον κόσμο στο πλευρό τους έχουν το πάνω χέρι για να αποκτήσουν σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε να κυνηγάει στην αρχή του πρωταθλήματος και να είναι ακόμα και στο -5 από τον ΠΑΟΚ αλλά τώρα έχει κάνει το μεγάλο comeback. Με τον Βίτορ Περέιρα πλέον στο τιμόνι του δείχνει βελτιωμένος κάτι που αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα όντας πια στο +6 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και στο +8 από τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει διορθώσει την εικόνα ότι Ολυμπιακού στα μετόπισθεν εκεί που ανιχνευόταν το πρόβλημα του Ολυμπιακού ενώ έχει δώσει και φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές που επί Μίτσελ βρίσκονταν στο «ψυγείο» όπως ο Φορτούνης και ο Ντοσεβί. Μάλιστα το πρώτο δείγμα από το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι στην εχθρική Τούμπα ήταν θετικό εκεί όπου σχετικά εύκολα απέσπασε την ισοπαλία ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αποδράσει και με το διπλό.

Από την άλλη η ΑΕΚ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν αλλά και για πρώτη φορά έπειτα από 1,5 χρόνο είναι το αουτσάιντερ σε μία αναμέτρηση. Πηγαίνει στο Φάληρο με στόχο να κάνει την υπέρβαση. Το ότι απέκλεισε και σχετικά εύκολα μάλιστα δύο ομάδες από τα μεγάλα σαλόνια όπως τον Ατρόμητο και την Κέρκυρα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πράξει και το ίδιο απέναντι στον Ολυμπιακό. Στις τάξεις της ομάδας βρίσκονται ποδοσφαιριστές που θα ζήλευαν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ όπως ο Μάνταλος, ο Μπαρμπόσα και πολλοί άλλοι αλλά εδώ μιλάμε για ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα ντέρμπι που σε κάνει ήρωα από τη μια στιγμή στην άλλη.

Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης κάθε άλλο παρά μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοιου είδους αγώνες είναι αλλά γνωρίζουν καλά τι σημαίνει για τον κόσμο της ομάδας μία πρόκριση απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο ειδικά τώρα που αγωνίζονται μία κατηγορία κάτω. Άπαντες είναι σε θέση να παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αναγκάσει τον ΑΕΚτζήδικο λαό από κάθε γωνιά της γης να εισρεύσει μαζικώς στο ΟΑΚΑ τον Μάρτιο.

Εν πολλοίς, αν όχι σήμερα, σε 2-3 εβδομάδες κρίνεται ένας τίτλος και η δίψα είναι μεγάλη.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου